Povodom Dana obrane grada Livna 16. travnja organizirana je izložba u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica

U srpnju 2020. godine Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg obilježio je 30 godina postojanja i rada. Velika obljetnica obilježena je izložbom portreta fra Joze Pejića pod nazivom Trag duše, izdavanjem monografije/spomenice Fra Jozo s tašnom te izložbom probranih plakata izložbi koje je Franjevačka galerija organizirala tijekom tridesetogodišnjeg rada. Izložbom fra Jozinih portreta i monografijom/spomenicom odano je priznanje dugogodišnjem ravnatelju Galerije, sada pokojnom fra Jozi Pejiću.

Obilježavanje jubileja nastavljeno je u rujnu iste godine Izložbom 30/30 – 30 radova za 30 godina postojanja i rada Franjevačke galerije / Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg  u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Izložba 30/30 gostuje 16. travnja 2021. u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno u sklopu obilježavanja Dana obrane Livna. Za izložbu je iz fundusa probran po jedan rad iz svake godine rada Galerije, odnosno, bit će predstavljeno 30 radova za 30 godina postojanja i rada.

fmgg-livno