Povećanje naknada za dobitnike ratnih priznanja i članove obitelji

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas je na  izvanrednoj sjednici usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih obitelji, kojim je propisano povećanje osnovice odnosno mjesečne naknade za 13,8 posto.

”Trenutna osnovica je 641,66 KM, a sa ovim zakonskim izmjenama iznosit će 730 KM. Za navedeno je osigurano dva milijuna KM – rekao je pomoćnik federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo.

Dodao je da je predviđeno uvođenje švicarske formule. Naknade će biti usklađivane po tzv. švicarskoj formuli, a to po trenutnim pokazateljima znači rast naknada svake godine, konstatirao je Terzo.

Također, na sjednici je usvojen i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o prijevremenom i povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno-oslobodilačkog rata čije je donošenje predložio zastupnik Zijat Mušić.

On je predložio da se izmjenama zakona mirovine koje su ostvarene po Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju usklađuju isto kao u Zakonu o PIO.

Sa ovom točkom dnevnog reda okončana je današnja izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Fena