Home > BiH > Potpisan memorandum o suradnji između MUP-a HBŽ i Gorske službe spašavanja Tomislavgrad

Potpisan memorandum o suradnji između MUP-a HBŽ i Gorske službe spašavanja Tomislavgrad

Jučer su u prostorijama Gorske službe spašavanja Tomislavgrad, Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Mario Lovrić i Pročelnik stanice GSS Tomislavgrad, Ivan Bebek potpisali memorandum o suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije i Gorske službe spašavanja Tomislavgrad.

Ovim memorandumom stvaraju se temelji budućeg još kvalitetnijeg zajedničkog djelovanja i suradnje i stvaraju preduvjeti za formaliziranje dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći u razmjeni znanja, vještina i informacija te logističke potpore.

Uzimajući u obzir konstantnu potrebu za aktivnošću spasilačkih službi, te svjesni porasta turističkih aktivnosti, posebice onih koji se baziraju na ekstremnim sportovima i outdoor turizmu kao i prethodnu dobru suradnju između stranaka odlučili smo se na potpisivanje ovog vrlo značajnog dokumenta.

Potpisani memorandum o suradnji rezultat je svjesnosti važnosti organiziranog sustava koji u svakom trenutku može odgovoriti na izazove u svim uvjetima i na svim područjima.

Cilj memoranduma je podizanje razine sigurnosti na području Hercegbosanske županije , posebice u slučajevima potrage za nestalim osobama kao i u drugim slučajevima spašavanja ljudi i materijalnih dobara, te ispomoći MUP-u u slučaju kada GSS Tomislavgrad može primijeniti svoja tehnička znanja.

Potpisanim memorandumom se ističe zajednička spremnost obiju strana, posebice na neplaćeni volonterski rad na kojem se bazira djelovanje Gorske službe spašavanja.

Sretni smo zbog nastavka dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći kako u logističkim pitanjima tako i u razmjeni znanja, vještina i informacija, priopćeno je iz GSS Tomislavgrad.

Kupreski radio