Potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika – doktora medicine i stomatologije, medicinskih sestara i tehničara i pomoćnih radnika u djelatnosti zdravstva s područja Hercegbosanske županije

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika – doktora medicine i stomatologije, medicinskih sestara i tehničara i pomoćnih radnika u djelatnosti zdravstva s područja Hercegbosanske županije između Sindikata liječnika Hercegbosanske županije i Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara  i Vlade Hercegbosanske županije.

Ugovor je potpisao predsjednik Sindikata liječnika Hercegbosanske županije dr. Ivica Jozić, predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Hercegbosanske županije Leo Dolić i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Momčilo Bajić. Potpisivanju ugovora nazočio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin i ministar financija Draško Dalić.

Ovim kolektivnim ugovorom o pravima i obvezama poslodavaca i radnika – doktora medicine i stomatologije, medicinskih sestara i tehničara i pomoćnih radnika u djelatnosti zdravstva na područja Hercegbosanske županije uređuju se prava, obveze i druga pitanja iz radnog odnosa radnika u djelatnosti doktora medicine, stomatologije, magistara farmacije, diplomiranih inženjera medicinske biokemije i zdravstvenih suradnika (psiholozi, logopedi, defektolozi i socijalni radnici, medicinskih sestara i tehničara na području Hercegbosanske županije.

Ugovor stupa na snagu danom potpisivanja, a primjenjivat će se od 1. rujna 2022. godine.