Home > Svijet > Pošta objavila da zapošljava 120 ljudi. Sad kažu da su se ‘samo šalili’

Pošta objavila da zapošljava 120 ljudi. Sad kažu da su se ‘samo šalili’

Zavod za zapošljavanje ovih je dana preplavljen oglasima Hrvatske pošte kojima traže čak 120 novih poštara i dostavljača diljem Hrvatske.

Objavili su i plaće koje nude te rokove do kad se zainteresirani mogu prijaviti. Većina natječaja i dalje je aktualna.No, čini se kako su se u Pošti “samo šalili” i da nikako ne misle zapošljavati toliko ljudi. Tako barem stoji u reagiranju koje su nam poslali nakon što smo objavili tekst.

“Navedeni oglasi otvoreni su s ciljem testiranja tržišta rada i potreba zapošljavanja stranih radnika, a prema procedurama HZZ-a. Takvi oglasi ne nude stvarni pregled potreba Hrvatske pošte za zapošljavanjem”, objasnili su u HP-u.Kažu, dakle, kako nije točno da traže 120 radnika, a imaju objašnjenje i za različite plaće koje nude poštarima, ovisno o gradu u kojem rade. Iz objašnjenja, doduše, i dalje nije jasno zbog čega poštaru u Dubrovniku nude veću plaću nego onom u Koprivnici.

“Plaće su različite jer se u međuvremenu mijenjao kolektivni ugovor temeljem čega su rasle plaće radnicima Hrvatske pošte. Osnovna plaća je jednaka za sve poštare, a razlika je u varijabilnom dijelu plaće koja ovisi o učinkovitosti radnika.Trenutno imamo otvorena radna mjesta za operatera u poštanskom uredu, jedno u Lošinju i dva u Puli te radno mjesto poštara za opću dostavu u Koprivnici”, zaključili su u Hrvatskim poštama.

Vecernji lisz