Posjeta delegacije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Hercegbosanskoj županiji

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin i  ministri u Vladi Hercegbosanske županije Draško Dalić i Milan Bašić danas su u zgradi Vlade održali radni sastanak s delegacijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine u sastavu predsjednik Halil Lagumdžija i direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić. Sastanku je nazočio i savjetnik Federalnog ministra pravde Ivan Ćosić, predsjednik Županijskog suda u Livnu Nedim Begić, te predsjednik Općinskog suda u Livnu Niko Cvitanović.

Tema današnjeg sastanka bila je trenutna situacija i pitanja u vezi sa financiranjem pravosuđa, te ostalim bitnim pitanjima od utjecaja za pravosuđe u Hercegbosanskoj županiji. Razgovarano je o ponovnom uspostavljanju i pokretanju rada Općinskog suda u Tomislavgradu, što je sve potrebno da Vlada Hercegbosanske županije učini kao izvršna vlast, a što Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH s ciljem olakšavanja života žiteljima Hercegbosanske županije prvenstveno onima s područja općine Tomislavgrad. Zaključeno je kako koraci kojima se krenulo idu u dobrom smjeru, a ono što predstoji u budećem razdoblju je usvajanje Rebalansa Proračuna Hercegbosanske županije kojim će Vlada Hercegbosanske županije financijska sredstva u iznosu od 290.000,00 KM rasporediti za uređenje i opremanje prostorija Općinskog suda Tomislavgrad kako bi sud mogao započeti s radom u adekvatno  opremljenim prostorijama.

Na kraju sastanka obostrano je naglašeno kako glavni cilj prethodno navedenih aktivnosti treba biti daljnje jačanje efikasnosti, integriteta te uspostava povjerenja građana u pravosuđe kao i unaprjeđenje suradnje između VSTV-a BiH, pravosudnih institucija, zakonodavne i izvršne vlasti u Hercegbosanskoj županiji.