Policija uhitila pogrešnog migranta za ubojstvo na Otesu

Migrant Hacham Aglaras koji je jučer uhićen u Sarajevu pod sumnjom da se dovodi u vezu sa ubojstvom mladića na Otesu oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim djelom.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhićen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužiteljstvo sarajevske županije.

Ipak, Aglaras je danas predat Službi za poslove sa strancima BiH gdje će se osigurati njegovo prisustvo. Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubojstvom jedne osobe na Otesu i ozlijeđivanjem još dvije u utorak navečer. Kako je došlo do uhićenja pogrešne osobe trenutno nije poznato, kao što nema informacija za javnost u kojoj fazi je potraga za ostalim osumnjičenim.

Otežavajuća okolnost policijskim i sigurnosnim agencijama predstavlja veliki broj migranata koji ilegalno borave na teritoriju BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima. Ubojstvo je izazvalo proteste građana na Ilidži i u Hadžićima.

Mještani su pozvali policiju i druge nadležne organe u SŽ, FBiH i BiH na konkretne poteze s obzirom da se građani već dugo vremena ne osjećaju sigurno zbog velikog broja migranata na ulicama koji prave probleme lokalnom stanovništvu. Mladić koji je ubijen danas je sahranjen na groblju Vlakovo.

vecernji.ba