Pokušao ući u BiH s punom vrećicom lažnih eura, zaustavili ga hrvatski carinici

 

Hrvatski carinici su na graničnome prijelazu spriječili pokušaj krijumčarenja ukupno 887 komada novčanica eura za koje se sumnja da su krivotvorene.
Na ulazu iz BiH u Hrvatsku na graničnom prijelazu Svilaj kod Slavonskog Broda carinski službenici pregledali su vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije s prebivalištem u Njemačkoj.
Pregledom je pronađeno skriveno 887 komada novčanica u apoenima od 10 eura za koje se sumnja da su krivotvorene. Novčanice i vozilo su privremeno oduzeti, kažu u Carinskoj upravi RH. Iz policije navode kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela krivotvorenje novca.
– Utvrđeno je da je 60-godišnjak u nedjelju oko 8.30 sati, vozilom njemačkih nacionalnih oznaka došao na granični prijelaz Svilaj kojom prilikom su uposlenici policije i carine izvršili pregled vozila. Prilikom pregleda automobila u njemu pronašli više od 800 novčanica u apoenu od 10 eura, za koje se naknadno utvrdilo da su krivotvorene.