Pojašnjenje bošnjačkoj javnosti: Nije SIP protjerao Hrvate iz Zenice nego bošnjačka Armija RBiH

Na bezobrazluk dijela kreatora bošnjačkog javnog mišljenja smo već odavno naviknuli, ali razina zloće i arogancije istaknutijih predstavnika te javnosti povodom najnovije odluke Središnjeg izbornog povjerenstva o popunjavanju Doma naroda FBiH ipak zavrijeđuje malo pomniji osvrt.

Tako je portal Zurnal.info danas objavio degutantan tekst u kojem tobože satirično tvrdi kako je SIP protjerao Hrvate Zenice u Zapadnu Hercegovinu a istovremeno ključeve formiranja vlasti dao Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću. Dodik i Čović su naravno, u tom narativu oslikani kao najcrnji đavli, a ne kao legitimno na izborima izabrani politički predstavnici konstitutivnih naroda.

Nevjerojatno je koliko se zloće nakrcalo u tako malo riječi.

Tako novinar žaluje zbog činjenice da se iz ZDŽ-a smanjio broj Hrvata koji se delegiraju za Dom naroda FBiH. Ali njegov žal u svojoj biti nije nastao zbog toga što su Hrvati protjerani s tog područja, što ih je danas malo na tom prostoru i što zbog toga gube i svoju reprezentativnost u entitetskim tijelima vlasti. Ne!

Njego žal je potaknula činjenica da time Bošnjaci gube mogućnost biranja svojih halal-Hrvata preko kojih bi nastavili proces pretvaranja FBiH u unitarni entitet s bošnjačkom većinom uz istovremeno daljnje političko obespravljivanje hrvatskoga naroda u BiH.

Isto tako, žaluje i zbog činjenice da se sada otvara mogućnost da se, barem privremeno, na četiri godine, zaustavi proces dekonstituiranja Hrvata, odnosno zbog činjenice da će od hrvatskoga naroda legitimno izabrani politički predstavnici sudjelovati u tijelima izvršne vlasti na razini FBiH i BiH.

Posebno je, pak, zločesta konstatacija kako je SIP tobože „ključeve formiranja vlasti“ dao Dodiku i Čoviću.

Pri tom se (ne)vješto ignorira činjenica da „ključeve za formiranje vlasti“ političarima daju suvereni narodi koji tvore Bosnu i Hercegovinu. Jer vlast pripada narodu i iz naroda proistječe, a ne iz nekakvih birokatskih institucija.

To je potvrdio i Ustavni sud BiH, tako je skrojen i Dayton i to je i uloga Doma naroda FBiH. No, naviknuli smo da činjenice malo toga znače kreatorima bošnjačkog javnog mišljenja.

Ako činjenice ne idu u prilog njihovim tezama – onda tim gore po činjenice.

Sarajevo napokon treba shvatiti da u BiH žive tri u svemu jednakopravna konstitutivna naroda. Ti narodi su tvorci Bosne i Hercegovine i polažu jednako pravo na BiH. Politički predstavnici triju naroda tvore vlast i oni trebaju voditi BiH. Sve drugo je obična prijevara. Dok god netko pokušava prevariti nekoga u BiH, ovdje neće biti svijetle budućnosti. A bošnjačka politika uporno pokušava prevariti Hrvate. Tako su na prijevaru izabrali Komšića za drugog bošnjačkog člana Predsjedništva…

To što bošnjačka politika i pripadajuća joj javnost uvjerava svoj narod kako su oni u BiH tobože „temeljni“, ne obvezuje ni Hrvate ni Srbe da se tako i ponašaju.

BiH je država svih nas i svi na nju polažemo jednako pravo.

No, to nekima očito ne odgovara. U suprotnom, ne bi puškama protjerivali Hrvate iz Zenice, Središnje Bosne, sjeverne Hercegovine a danas bezočno lagali da to oni nisu činili nego da su se Hrvati eto sami protjerali.

Ili da ih je protjerao SIP.

Dnevnik.ba