Home > Sport > POGLEDAJTE LISTU NAJBOLJIH DRIBLERA NA SVIJETU, HRVATSKA U TOP 10 IMA ČAK DVOJICU PREDSTAVNIKA

POGLEDAJTE LISTU NAJBOLJIH DRIBLERA NA SVIJETU, HRVATSKA U TOP 10 IMA ČAK DVOJICU PREDSTAVNIKA

Luka Modrić Mateo Kovačić nalaze se među Top 5 veznjaka driblera svijeta koji su stariji od 23 godine. Statistiku je obrađivao međunarodni centar za sportske studije – CIES, a kao uvjet da igrač uđe u konkurenciju bilo je potrebno da je tijekom proteklih godinu dana odigra najmanje 1500 minuta u domaćem prvenstvu. Radi se o neovisnoj istraživačkoj i obrazovnoj organizaciji sa sjedištem u Neuchâtelu u Švicarskoj. Ljestvicu su prikazali na svojem Twitter profilu prema parametrima koji su u obzir uzimali učestalost i uspješnost pokušaja driblinga s time da su podaci uzeti isključivo iz utakmica koje su odigrane u posljednjih godinu dana.

Modrić je igrač s najtežim utakmicama (koeficijent) među Top 10, dok Kovačić ima nevjerojatnu uspješnost driblinga od 79,7%..

Na prvom se mjestu nalazi veznjak Barcelone i Nizozemske Frenkie De Jong, a između njega i Modrića smjestio se portugalski veznjak i član Wolvesa Matheus Nunes. Dodajmo da se na devetoj poziciji nalazi veznjak Crvene zvezde Guélor Kanga (32).

Modrić je dosad u Realu uzeo tri domaća prvenstva, dva domaća kupa i četiri domaća superkupa. Na europskom planu još je upečatljivija njegova soba s trofejima. Zasad ima pet naslova prvaka Europe, četiri europska Superkupa, ali i pet trofeja pobjednika Svjetskog klupskog prvenstva. Nije na odmet niti Kovačićeva statistika u Chelseaju s kojima je od dolaska 2018. godine osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu jednako kao i Modrić trofej pobjednika Svjetskog klupskog prvenstva kao i europski Superkup.

jutarnji