Home > BiH > Počinje nova školska godina

Počinje nova školska godina

Za mnoge od učenika osnovnih i srednjih škola na području Bosne i Hercegovine nastava u novoj školskoj godini počinje 1. rujna. U školske klupe danas će sjesti učenici u četiri županije na području Federacije BiH, dok će za učenike preostalih šest županija nastava početi prvi ponedjeljak u rujnu. Nastava počinje 1. rujna za osnovce i srednjoškolce na području bh. entiteta Republika Srpska, a 4. rujna u Brčko Distriktu.

Prema informacijama s kojima raspolaže Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, školska 2023./2024. godina počinje 1. rujna u četiri županije (Tuzlanska, Zeničko-dobojska, Bosansko-podrinjska Goražde i Sarajevska županija), dok će u preostalih šest županija nastava početi u ponedjeljak, 4. rujna – Posavska, Srednjobosanska, Hercegovačko-neretvanska, Unsko-sanska, Zapadnohercegovačka i Herceg . bosanska županija.

– Na osnovu trendova kretanja broja učenika u prethodnom periodu, procjenjujemo da će oko 167.000 učenika osnovnih škola i oko 67.000 učenika srednjih škola, početkom školske 2023./24. godine, sjesti u školske klupe – navode u informaciji za Fenu iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Vecernji list