Home > Livno > Počinje Međunarodni malonogometni turnir “Šest sela” – Orguz 2023. godine

Počinje Međunarodni malonogometni turnir “Šest sela” – Orguz 2023. godine

Danas 4. kolovoza revijalnom utakmicom djece u 19 sati između ekipa Prologa i Orguza počinje devetodnevni Međunarodni malonogometni turnir “Šest sela” Orguz 2023. godine.

Nakon kratke svečane ceremonije otvaranja prvu utakmicu turnira u 21 sat odigrat će ekipe Daleke Obale i MNK Kaštela, a u drugom susretu dana u 22 sata sastaju se ekipe Mrkodola i CBS Pešo.

Turnir u Orguzu rezultat je rada udruge “Šest sela” koja je i osnovana s namjerom da se nakon godina letargije napokon nešto pokrene na prostoru šest potkamešničkih sela: Prologa, Orguza, Tribića, Ćosanlija, Čuklića i Lipe.

-Nadamo se da je ovo tek početak nečega jako dobrog, da će ovaj turnir s godinama prerasti u tradicionalnu manifestaciju i biti još bogatiji događanjima uz iniciranje drugih sportskih i kulturnih aktivnosti, navode organizatori turnira iz Udruge “Šest sela”.

Kada je riječ o samom turniru u narednih deset dana posjetitelji će imati priliku uživati u virtuoznostima najboljih majstora malog nogometa. Na turniru sudjeluje 16 ekipa i bit će odigrano isto toliko utakmica. Završnica turnira je 12. kolovoza u 20 sati, kada će se odigrati finalna utakmica, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljima. Istovremeno održavat će se i turnir u balotama. Za trajanja cijelog turnira radit će dva šatora gdje će se posjetitelji moći okrijepiti uz bogatu ponudu jela i pića, a za glazbu i zabavu bit će zaduženi bend Borak iz Širokog Brijega i Tomislav Sučić iz Ljubunčića.    

 Organizacijski odbor Međunarodnog malonogometnog turnira “Šest sela” Orguz 2023. godine