Home > BiH > Početak nadzora prometa iz policijskih vozila u pokretu od 25.10.2023. godine

Početak nadzora prometa iz policijskih vozila u pokretu od 25.10.2023. godine

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije nabavilo je sustav EUNOMINA koji je ugrađen u dva neobilježena policijska vozila koja koriste policijski službenici SPPP i PP Tomislavgrad.

Eunomia je multifunkcionalan sustav i modularno rješenje za nadzor prometa iz vozila u pokretu i stacionarno, te automatsko prepoznavanje registarskih pločica. Ima mogućnost snimanja od 360 stupnjeva i modul za noćno snimanje prometa.

U vozilu je ugrađeno ukupno šest kamera, četiri za snimanje i dvije za raspoznavanje registarskih pločica. Prijenos podataka na server je bežični. Ima mogućnost snimanja i izdavanja slika za evidenciju i sankcioniranje prekršaja u prometu, detekciju prekoračenja brzine vozila u odlasku i dolasku, neregistriranost, uporabu pojasa, uporabu mobitela u vozilu, nepropisan prelazak vozila iz jednog kolničkog traka u drugi, nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu, kao i druge uočene prekršaja u prometu, koji se mogu sankcionirati na licu mjesta i naknadno pregledom video zapisa.

Pored navedenog video zapisi iz vozila mogu se koristiti i za evidenciju vozila koja su sigurnosno interesantna po kriminalitetu. Vozila su imala testnu fazu i početak rada na navedenom sustavu je od 25.10. 2023. godine.

Mupk10