Home > Livno > Pjesma koju su Livnjaci u svijetu prihvatili za himnu

Pjesma koju su Livnjaci u svijetu prihvatili za himnu

Popularni livanjski band Martini čine vokali Ilija Gelo i Vesna Ivković, Ante Radoš – Šoba (gitare), Robert Vidović (bas-gitara), Mario Perković (klavijature) i Ante Brčić (bubnjevi). Oni su ovih dana s KUD-om Ljubunčić snimili spot za vrlo popularnu pjesmu “Jedan dan života” koju su Livnjaci, posebno oni u inozemstvu, odmah prigrlili.

– Da, pjesma je stvarno dobro prihvaćena u Livnu i okolici, a pogotovo u inozemstvu. Livanjskoj zajednici Zürich ona je čak i službena himna – kaže nam Ilija Gelo, njezin interpretator. Piše Večernji list.

– Kako ste se odlučili napraviti spot?

– U tom projektu zajedno smo od početka mi kao glazbena podloga i KUD Ljubunčić kao pjevačka pratnja. Pjesma je objavljena na našem kanalu, ali je pjesma i spot naš zajednički projekt.

– Tko je radio spot i gdje ste sve snimali?

– Autor spota je Photo studio Karadža iz Livna, kojima se ovim putem želim i najviše zahvaliti jer su odradili lavovski posao u jako kratkom vremenu. Snimanje je bilo u Beču, na našoj planini Goliji i Rujanima. Želio bih zahvaliti Marku Propadalu, koji se pojavljuje u spotu na lokaciji Beč, također zahvaljujem i obitelji Kovač i Ivici Gelo na ustupljenom imanju te obitelji Ćenan na ustupljenoj konobi.

– Bilo je i svojatanja te pjesme – svatko je htio da bude njegova. Zna li se sada konačno sve?

– Jest, bilo je svojatanja, čak i snimljenoga spota i nelegalnoga puštanja po radiopostajama. Stvar je od prvoga dana bila jasna, pjesma je u našem vlasništvu kupljena legalno ugovorom tako da su i spot i pjesma s radiopostaja ukinuti.Na pjesmu polažu prava isključivo Martini band i KUD Ljubunčić.

– Hoće li Martini band i KUD Ljubunčić slične spotove raditi i za još neke pjesme?

– Mislim da nećemo stati na ovome pogotovo jer nam svaki dan stižu riječi podrške i hvale tako da će Martini band i KUD Ljubunčić zasigurno nastaviti suradnju i truditi se novim projektima i dalje uveseljavati naše ljude diljem svijeta.

Inače, pjesmu i spot “Jedan dan života” možete vidjeti na Youtube kanalu: Martini band & KUD Ljubunčić – Jedan dan života.