Pas nazvan po hrvatskom nogometašu Modriću postao ”užas” za trgovce drogom u Argentini

Nogometaš Luka Modrić predvodio je Hrvatsku prije godinu dana do osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a danas pas nazvan po njemu predvodi policiju u Kolumbiji u borbi protiv droge.

Policija u Atlánticu, provinciji na sjeveru Kolumbije koja leži na Karipskom moru, nabavila je dvogodišnjeg nizozemskog ovčara u rujnu prošle godine. Bila su prošla dva mjeseca od Svjetskog prvenstva i trenutka kada je 33-godišnji igrač Hrvatske i Real Madrida osvojio nagradu za najboljeg igrača SP-a, a u toj južnoameričkoj zemlji zaluđenoj nogometom policajci su crnom psu dali ime Modric, pišu kolumbijske novine El Tiempo.

Od tada je pokazao talent i dobar njuh pa tamošnja policija (Departamento de Policía del Atlántico) tvrdi da je već postigao velike uspjehe u zaplijeni droge. Modric se u pratnji policajaca vješto kreće po cestama i mjestima na kojima zaustavljaju i kontroliraju automobile.

U prva četiri mjeseca Modric je otkrio dva kilograma droge u različitim operacijama, podatak je tamošnje policije koja napominje da je on drugi pas kojim raspolažu. Doveli su ga iz grada Facatative, udaljenog 30 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Bogote. Ondje se nalazi policijska škola za dresuru pasa.

Neki policajci u Atlánticu tvrde da se Modric u kratko vrijeme pretvorio u “užas” za trgovce drogom u toj zoni jer mu, kako navodi El Tiempo, ne promakne ni gram droge.

Među akcijama u kojima je sudjelovao, policajci spominju cestu od Barranquille do Cartagene. Na njoj su zaustavili ženu po imenu Inés Cabarcas Franco u državnom automobilu. Pregledom nisu uočili ništa sumnjivo. No Modric im je signalizirao da nešto nije u redu, nakon čega su još detaljnije pregledali vozilo te u njemu pronašli 322 grama kokaina.

Modric je bio uspješan i tijekom pregleda gradskog autobusa kada je bila privedena i druga žena Nini Johana Osorio Esquivel kod koje je pronađeno 550 grama marihuane.