Home > Svijet > Papa pozvao na okončanje rata: Braćo, zaustavite se

Papa pozvao na okončanje rata: Braćo, zaustavite se

Papa Franjo pozvao je u nedjelju da se zaustavi rat između islamističkog pokreta Hamasa i Izraela i da se omogući doprema više humanitarne pomoći Pojasu Gaze.

Rat je uvijek poraz, to je uništenje ljudskog bratstva. Braćo, zaustavite se, zaustavite se!, pozvao je na nedjeljnom Angelusu na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

Ponavljam svoj poziv da prolazi budu otvoreni, da humanitarna pomoć nastavi stizati i da se taoci oslobode, dodao je Papa.

Borci Hamasa infiltrirali su se 7. listopada na izraelski teritorij iz Pojasa Gaze, šireći teror u napadu bez presedana od stvaranja Izraela 1948. godine, javlja Hina.Više od 1,400 ljudi ubijeno je u Izraelu, većina njih su bili civili ustrijeljeni, živi spaljeni ili osakaćeni na dan napada, prema izraelskim vlastima.

Ministarstvo zdravstva u Pojasu Gaze objavilo je u nedjelju da je preko 4.700 Palestinaca ubijeno, a gotovo 16.000 ranjeno u izraelskim napadima od 7. listopada.

Izrael je intenzivirao napade na Pojas Gaze u noći na nedjelju, u očekivanju najavljene kopnene invazije. Dodao je da su u tim udarima tijekom noći ubijeni deseci palestinskih boraca.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je također da je u Gazi 212 talaca.

Jabuka.tv