Home > BiH > ‘Pao’ s krumpirima na granici

‘Pao’ s krumpirima na granici

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, u Carinskoj ispostavi Šamac, oduzeli su 18.000 kg krumpira i spriječili njegovo krijumčarenje u BiH.

Iz UNO BiH je priopćeno da je uvoznik za carinjenje prijavio pošiljku crvenog luka u količini 23.000 kilograma.Tijekom pregleda priložene dokumentacije izražena je sumnja u vrstu i količinu robe, te je pristupljeno detaljnom pregledu pošiljke, nakon čega je utvrđeno da se, osim redovno prijavljene robe, u kamionu nalazila i roba za koju nije priložena uvozna carinska dokumentacija – naveli su iz UNO.

Dodali su da je krumpir bio skriven na način da je na četiri zadnje palete bio natovaren crveni luk, a u ostatku pošiljke, u dubini tovarnog prostora do kojeg nije moguće pristupiti bez detaljnog istovara, pronađeno je 18 paleta konzumnog krumpira ukupne težine 18.000 kilograma.

Pretpostavlja se kako je zamjena robe izvršena iz razloga što se prilikom uvoza krumpira iz zemalja EU u BiH plaća dodatna pristojba u iznosu 0,10 KM po kilogramu, koja se prilikom uvoza crvenog luka ne naplaćuje – priopćeno je.

Jabuka.tv