Otvoren vrtić “Sestra Nada” u Livnu

U Livnu je danas otvorena nova ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje, dječji vrtić „ Sestra Nada“. Na svečanosti otvorenja okupilo se niz uzvanika a sve nazočne u ime Grada Livna pozdravio je gradonačelnik Darko Čondrić. Kazao je da vjeruje da je cilj današnjeg okupljanja s nadom i vjerom otvoriti vrata jedne ustanove čiji je primarni zadatak odgoj, briga i čuvanje djece.  „Kao Gradonačelnik Livna ističem jedan od prioriteta rješavanje kapaciteta vrtića u našem gradu. Potreba je izgradnja dječjeg vrtića s većim kapacitetom i u budućnosti trebamo nastojati to i realizirati. Već ova godina bit će na neki način lakša u odnosu na prethodnu upravo otvaranjem vrtića „Sestra Nada“, kazao je gradonačelnik Čondrić.

Na svečanosti otvorenja nazočni su bili i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović te predsjedateljica Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto. Predsjednik Čović je u obraćanju nazočnima kazao: “ Gledajući sve ove mališane danas mi ćemo svoje političko djelovanje staviti u funkciju najmlađih što će biti dobar put ka stvaranju dobrog ambijenta i ovdje u Livnu ali i diljem Bosne i Hercegovine gdje se može živjeti po mjeri čovjeka“, kazao je predsjednik Čović i izrazio nadu da će ovakvih sličnih projekata biti i u buduće te izrazio zadovoljstvo da je mogao biti i konkretno dio projekta otvorenja vrtića u Livnu.

Osnivač vrtića „Sestra Nada“ je Družba sestara milosrdnica Svetog Vinka Paulskog. U ime sestara naziočne je pozdravila te im zahvalila provincijalna poglavarica s. Julijana Djaković te ravnateljica vrtića s. Marija Dijana Andrić. Nazočnima se pozdravnim govorom obratila i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije Gordana nakić, a u ime roditelja obratio se član Upravnog vijeća vrtića Slaven Niče. Ovu odgojnu ustanovu u ovoj predškolskoj godini pohađat će četrdeset petero djece. Svečanost otvorenja upotpunjena je glazbenim nastupima Petre Čondrić i Marka i Ante Džeko. Nasumičnim izvlačenjem kartica s imenima polaznika vrtića odabrano je svoje djece kojima je pripalo zadovoljstvo da na simboličan način rezanjem vrpce otvore vrata vrtića.Prostorije vrtića blagoslovio je livansjki župnik Fra Vinko Sičaja.

Ured za informiranje grada Livna