Home > BiH > Otvoren Javni poziv za podjelu EU pomoći radi podrške energetski siromašnim domaćinstvima u kupovini ogrjeva za zimsku sezonu

Otvoren Javni poziv za podjelu EU pomoći radi podrške energetski siromašnim domaćinstvima u kupovini ogrjeva za zimsku sezonu

Federalno Ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je na web stranici javni poziv i prijavni obrazac za selekciju domaćinstava za podjelu pomoći EU radi prevazilaženja energetske krize, odnosno podrške energetski siromašnim domaćinstvima u kupovini ogrjeva za zimsku sezonu.

Pravo na prijavu imaju domaćinstva u kojima živi penzioner s minimalnom ili zagarantiranom penzijom, domaćinstva u kojima žive primatelji stalne novčane pomoći, domaćinstva u kojima žive djeca koja su na federalnom dječijem dodatku i domaćinstva u kojima je dijete koje nema jednog roditelja.

Tekst Javnog poziva može se preuzeti: OVDJE

Prijavni obrazac može se preuzeti: OVDJE

Prijave moraju biti isprintane, popunjene i s ostalom dokumentacijom predate u nadležnu općinu.

Prijave se  podnose jedinicama lokalne samouprave (općinama i gradovima) prema mjestu prebivališta domaćinstva/kućanstva u periodu od 23.10.2023. godine do zaključno s 10.11.2023. godine.

Vladahbz