Home > Županija > Otvoren “Advent u Tomislavgradu”: Večeras koncert grupe “Opća opasnost”

Otvoren “Advent u Tomislavgradu”: Večeras koncert grupe “Opća opasnost”

Glazbeno-kulturna manifestacija “Advent u Tomislavgradu 2019.” otvorena je u četvrtak navečer u Tomislavgradu, u organizaciji Kulturno-informativnog centra (KIC) i pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad.

Manifestaciju je u dvorani bivše tvornice “Plastika” otvorila ravnateljica KIC-a Danijela Papic, koja je uputila zahvalilu pokroviteljima i sponzorima događaja. Posebice se obratila svojim djelatnicima i vanjskim suradnicima Škole glume i mjuzikla, koji su, istaknula je, mjesec dana uređivali objekt koji je sada zablistao u svom punom sjaju, čime ulazi u povijest kao prvi događaj ovakvog tipa.

Nakon uvodnog dijela, pozornica je prepuštena izvođačima ovogodišnjeg glazbenog programa, a prve su nastupile Tomislavgradske mažoretkinje u svim uzrastima i sa svojim prepoznatljivim plesovima. Potom je nastupila Plesna radionica Škole mjuzikla i glume Tomislavgrad, nakon čega slijedi nastup Tamburaškog sastava “Zadnja želja” te koncert benda “Krivi smjer”.

Za gospodarstvenike su unutar i izvan dvorane uređeni štandovi na kojima su izloženi domaći proizvodi, rukotvorine domaćih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstvenika. Svoj štand ima i Speleološko društvo “Orlova Stina”, a tu je i mali uređivački kutak za djecu.

Posebnost ovogodišnjeg programa kao i proteklih nekoliko godina je “Božićni sajam” te “Duvanjsko božićno silo”.

Program se nastavlja u petak, 20. prosinca kada će biti održan veliki koncert glazbene skupine “Opća opasnost”.