Otpad iz Italije nakon dva mjeseca i dalje u Drvaru

Nelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje je u Drvaru, obećanja nisu ostvarena i građani gube strpljenje, rekla je danas načelnica ove općine Dušica Runić.

“Obećanja da će otpad biti odvezen, prebačen, spaljen, vraćen u Italiju jesu samo kupovina vremena, jer evo gotovo dva mjeseca ništa nije napravljeno, osim naslova koji su u medijima danima bili u centru pažnje i neistina koje su iznošene i nanijele štetu kako meni kao načelnici tako i svim građanima Drvara i našem gradu”, istakla je Runić.

Ona je navela da je za sutra u 12:00 sati zakazala konferenciju za novinare o ovom problemu.

“Posredstvom medija smo i saznali da Rodoljub Dinić – jedan od vlasnika firme `Krom reciklaža`, kaže da otpad neće odvesti iz Drvara. Koristim ovu priliku da preko medija pozovem vlasnike `Krom reciklaže` da sutra prisustvuju konferenciji za novinare zbog otpada koji su dovezli u Drvar”, rekla je Runić.

Načelnica je dodala da su Drvarčani zabrinuti i zbog porasta broja oboljelih od virusa korona.

“Činjenica je da danima vodimo bitku za istinu, narod je uznemiren i uplašen jer povezuje veliki broj oboljelih od virusa korona s otpadom iz Italije”, kaže Runić i ponavlja da su svi rokovi probijeni i da stanovnici Drvara više nemaju strpljenja za lažna obećanja koja traju skoro dva mjeseca.

Konferencija za novinare bit će održana u Radničkom domu u Drvaru u 12:00 sati.

Poduzeće “Krom reciklaža” iz Drvara uvezlo je, početkom srpnja, u Bosnu i Hercegovinu ukupno 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM.

Pogled.ba