Home > BiH > Otkriveno koju školu će pohađati dječak ubojica Kosta K.

Otkriveno koju školu će pohađati dječak ubojica Kosta K.

Dječak ubojica bi se trebao o brazovati u posebnoj osnovnoj školoi “Dragan Hercog”, ali to nije škola u koju djeca odlaze i fizički nazoče satima, nego se za njih organiziraju posebni oblici nastave.

Ministrica prosvjete Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je da bi Kosta. K, učenik koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, prema Zakonu, osnovno obrazovanje najvjerojatnije trebalo da završi u školi “Dr Dragan Hercog”.

Mediji su objavili da je nastavničko veće OŠ „Vladislav Ribnikar“ već donijelo odluku o isključenju ovog dječaka iz škole.

Ministarka Đukić Dejanović potvrdila je za Nova.rs da maloljetni ubojica iz „Ribnikara“ više neće ići u tu školu.

„Po Zakonu, nadležna škola za djecu koja ne mogu pohađati redovnu školu i nastavu je ‘Dr Dragan Hercog’. Danas će se održati sjednica Nastavničkog vijeća o njegovom školovanju, jer je osnovno obrazovanje obavezno“, kaže ministrica.

Inače Posebna osnovna škola “Dragan Hercog” se nalazi u beogradskoj općini Savski venac, ali to nije škola u koju djeca odlaze i fizički nazoče satima, nego se za njih organiziraju posebni oblici nastave.

Škola nudi više oblika nastave: bolnička, kućna, nastava na daljinu, inkluzivno obrazovanje.

Vecernji list