Home > BiH > Oštećenja na koloniku zbog padalina, oprez na polomljeno granje i odrone

Oštećenja na koloniku zbog padalina, oprez na polomljeno granje i odrone

Zbog obilnih padalina, oštećenja na kolniku u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom, predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Upozorava se i na mogućnost nailaska na polomljeno granje i lišće na kolniku, te na povećanu opasnost od odrona i klizišta.

Putne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije. Apeliramo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obvezno poštivanje prometnih propisa.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedan trak, a brzina je ograničena na 20 km/h.

 

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrižja u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Vecernji list