Osnovna glazbena škola iz Livna jedna od najuspješnijih na natjecanju u Zenici

Jučer u Zenici svečanim koncertom završeno je XXIV Otvoreno federalno natjecanje učenika i studenata glazbe. Preko 800 natjecatelja iz federacije BiH je od 27. do 30. travnja sudjelovalo i pokazalo svoje vještine sviranja u komornim sastavima i orkestrima. Pripremalo ih je čak 230 nastavnika iz 28 osnovnih, 6 srednjih škola i jedne akademije.


Kao i obično, učenici i nastavnici OGŠ ”Franjo S. Vilhar” sudjelovali su na ovom natjecanju i ostvarili izuzetan uspjeh. Dvadeset posto učenika škole je bilo uključeno u 7 komornih ansambala a po svojim rezultatima bili su redovito u samom vrhu. Kući su donijeli čak pet prvih i dvije druge nagrade.


Duo harmonika, III. kategorija: Anja Pavić i Anđela Vidović, u klasi profesora Mladena Jelovića, osvojile su prvu nagradu.
Kvartet truba, II. kategorija: Iman Španja, Ema Vidović, Mila Ždero i Lovro Vidović, klasa profesora Vedrana Kolasevića, osvojili su prvu nagradu.


Glasovir četveroručno, I. kategorija: Andrija Ivanković i Iva Pavić, klasa profesorice Nikoline Krželj, osvojili su drugu nagradu.
Glasovir četveroručno, I. kategorija: Matej Pavić i Ana Brešić, klasa profesorice Berime Cero, osvojili su drugu nagradu.

Vokalni ansambl, I. kategorija: Ita Šesto, Kaja Ćavar, Matea Jurkić, Sara Bjelopoljak, Elena Karadža, Petra Karadža, Leona Karadža, Marija Milić, Iva Vlašić, Leonarda Ivanković i Ivona Dalić, u klasi profesorice Katarine Džeko, osvojile su prvu nagradu.

Duo gitara, I. kategorija; Ante Džeko i Maria Ursa, klasa profesora Daria Šekerije, osvojili su prvu nagradu.
Duo gitara, III. kategorija; Emanuel Ivančić i Marko Džeko, također u klasi profesora Daria Šekerije, osvojili su prvu nagradu.

Svima natjecateljima i njihovim nastavnicima, kao i roditeljima koji su bili glavna potpora u pripremanju realizacije ovoga natjecanja iskrene čestitke i puno uspjeha na natjecanjima koja im predstoje.

Čestitke i od nas,

LivNovine