OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ Livno dobila priznanje Federalnoga ministarstva obrazovanja i nauke

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i ove je godine dodijelilo priznanja najboljim učenicima i školama u Federaciji BiH. Kriteriji za izbor najboljih učenika bili su izvrsnost, aktivnosti u školskim sekcijama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, inovacije, društveno koristan rad, sportski uspjesi itd.

Među najboljim učenicima osnovnih škola u Federaciji BiH je i Anđelka Barać, učenica koja je 2019./2020. školske godine osnovnoškolsko obrazovanje završila u OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ Livno PŠ Priluka. Tijekom cijeloga osnovnoškolskoga obrazovanja isticala se uzornim vladanjem i odličnim učenjem; s prosjekom ocjena 5,0. 

Osim što je bila aktivna u nastavi, sudjelovanju na školskim priredbama i drugim školskim aktivnostima, učenica se svojim uzornim vladanjem i zalaganjem isticala i u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Njezinoj uspješnosti u svim nastavnim područjima svjedoče i brojne diplome i pohvalnice s raznih natjecanja.

Učenica je dobila pohvalnice i diplome za isticanje u školskim, županijskim i međunarodnim natjecanjima i predstavljanju škole. Dobila je diplome za uspješno savladane sate kodiranja. Dvaput je sudjelovala na državnom i svehrvatskom natjecanju Ekološki kviz ,,Lijepa Našaˮ. Na Vjeronaučnoj olimpijadi za učenike osnovnih škola sudjelovala je 2017., 2018. i 2019. godine, a 2018. godine osvojila je prvo mjesto na biskupijskom natjecanju. Uspješna je bila i na školskim natjecanjima iz matematike, a 2019. godine osvojila je prvo mjesto na školskom natjecanju iz matematike. 

U izvanškolskim aktivnostima učenica se posebno istaknula na Vjeronaučnom kvizu Banjolučke biskupije 2016. godine kada je osvojila prvo mjesto te 2017. godine kada je osvojila drugo mjesto. Godine 2017. dobila je i diplomu za uspješno savladan program Univerzalne športske škole Livno.  

Ovom prigodom i OŠ „Fra Lovro Karaula” Livno dobila je priznanje Federalnoga ministarstva za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika putovima utemeljenima na znanju. Ovo nije prvo takvo priznanje OŠ „Fra Lovro Karaula” Livno. 

                                                                                                OŠ „Fra Lovro Karaula” Livno