Oko 270.000 nezaposlenih će dobiti jednokratnu pomoć

Dopunom Uredbe za pomoć stanovništvu Vlade Federacije, koja bi trebalo biti usvojena na sjednici Vlade FBiH u četvrtak, bit će obuhvaćeno oko 270.000 nezaposlenih. Prema saznanjima Faktora, nezaposleni bi trebali dobiti najvjerojatnije po 100 KM jednokratne pomoći.

Kako je rečeno, pomoć neće moći dobiti oni koji su prvobitnom Uredbom bili obuhvaćeni.

– Uredba se priprema. Danas će u Vladi Federacije biti održan kolegij na kojem će se utvrditi svi detalji. Dopuna Uredbe će ovaj put obuhvatiti nezaposlene osobe i ona bi trebala biti usvojena na sjednici Vlade FBiH u četvrtak, a potom objavljena u Službenim novinama FBiH. Pomoć će dobiti 260 do 270 tisuća nezaposlenih. Najvjerojatnije da će pomoć iznositi po 100 KM – rečeno je.

Prvobitno Uredbom Vlade FBiH za pomoć stanovništvu uslijed inflacije, isplaćeno je po 100 KM za više od 300.000 umirovljenika, zatim po 100 KM korisnicima prava iz boračko-invalidske zaštite i osobama sa invaliditetom, te civilnim žrtvama rata, nekih 100.000 korisnika.

U tijeku je podjela paketa pomoći osnovnih životnih namirnica u vrijednosti od 500 KM primateljima stalne novčane i druge materijalne pomoći a koja obuhvaća 17.000 korisnika.

Večernji.ba