Održana svečana akademija povodom Dana neovisnosti BiH

U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Livno, u subotu je u dvorani ove kulturne zajednice održana Svečana akademija.

Svečana akademija okupila je uzvanike iz političkog, kulturnog i vjerskog života Livna, Livanjskog kantona i BiH. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je značajan po tome sto je označio kraj jedne i otvorio vrata druge epohe. Nažalost, nemili događaji nakon proglašenja su rezultat sumanutih ideja u pojedincima koji su to željeli prenijeti na kolektive.

Danas smo svjedoci da ova država i dalje postoji, što je znak da u tome nisu uspjeli.

U prigodi svečanog obilježavanja Dana nezavisnosti priređen je glazbeno scenski program u kojem su nastupili sekcije livanjskog Preporoda, polaznici mektebske nastave Medžlisa IZ Livno, te Limena glazba i Gradski harmonikaški orkestar Hrvatskog kulturno umjetničkog društva “Dinara” iz Livna.

Prigodnim riječima povodom 1. Mart, Dana neovisnosti BiH, na Svečanoj akademiji obratio se i dr. Ahmed Kuanić projekt-menadžer za nauku i obrazovanje pri Institutu za bošnjačke studije.

Još jednom, ovom prilikom, svim građanima Bosancima i Hercegovcima u domovini i svijetu želimo sretan 1. Mart, Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine, istaknuo je Fikret Sitnić, predsjednik Općonskog društva BZK Preporod Livno.

BZK Preporod Livno