Održan sastanak s organizatorima humanitarne akcije za obitelj Mihaljević iz Livna

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić razgovarao je s predstavnicima Oružanih snaga BiH, koji u ime Zapovjedništva za potporu OS BiH sudjeluju u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava financijske pomoći obitelji Mihaljević iz Livna. Riječ je o supruzi i djeci njihovog radnog kolege i prijatelja Igora Mihaljevića, koji je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uzrokovanog COVID-19 preminuo u svibnju ove godine.

Bojnik Mate Živko, zajedno s kolegama zapovjednikom 1. pješačke bojne vojarne ”Ante Bruno Bušić” u Livnu Dariom Tucakovićem i satnikom Davorom Puđom, upoznao je predsjednika Vlade sa svim okolnostima potrebite reakcije pomoći obitelji Mihaljević, kojom bi se omogućila prilagodba i renoviranje životnog prostora supruzi pokojnog Igora. Gospođa Marija prije dvije godine u teškoj prometnoj nesreći zadobila je trajno oštećenje kralježnice, te joj je kao 100% invalidu neophodna pomoć prilagodbe životnog prostora, ali i prilikom obavljanja svih svakodnevnih životnih aktivnosti, te daljnjem liječenju i rehabilitaciji.

Predsjednik Vlade, Ivan Jozić iskazao je svoju osobnu, kao i potporu Vlade Hercegbosanske županije ovoj inicijativi, koju ispred Zapovjedništva za potporu OS BiH predvodi zapovjednik generalbojnik Marko Stojčić, naglasivši kako je uvijek, a osobito u ovim nepredvidivim i teškim vremenima u kojima se trenutno nalazimo, nužno imati osjećaj solidarnosti i pomoći prema svim članovima naše zajednice.

Igor Mihaljević, među prijateljima i kolegama od milja zvani Cigo, bio je sudionik obrane Domovinskog rata u RH, pripadnik prvog interventnog voda pri obrambenim pripremama Livna, kao i Vojne policije Livno sudjelujući u vojno-policijskim zadaćama do kraja rata. Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a HBŽ, najavili su stoga svoj doprinos u svim aktivnostima akcije, koja uz dosadašnje pojedinačne inicijative pomoći na području Hercegbosanske županije, iznova pokazuje važnost aktivnog sudjelovanja i zauzimanja svih struktura našega društva u najpotrebnijim trenucima.

Vlada HBŽ-a