Home > Livno > Održan sastanak s gospodarstvenicima i prezentacija Programa subvencije kamate u Gradu Livno

Održan sastanak s gospodarstvenicima i prezentacija Programa subvencije kamate u Gradu Livno

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije organiziralo je jučer, 12.srpnja 2019. godine sastanak s poduzetnicima Grada Livna.

Sastanak koji je održan u hotelu B&M za cilj je imao poduzetnicima približiti i detaljno elaborirati uvjete i načine korištenja Programa razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji putem subvencije kamate.

Program je predstavila gđa. Ivana Suša, pomoćnica ministra za poduzetništvo, obrt i razvoj u Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije. Tema sastanka bili su i ostali programi te dostupni izvori financiranja koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, a koje provode javne institucije iz Bosne i Hercegovine ili pak strani donatori.

Također, gđa. Ivana Mišković, pomoćnica tajnika Vlade za razvoj predstavila je ostale važne informacije bitne za prijavu na Javne pozive kao i način apliciranja za bespovratna sredstva.

Nakon održanih prezentacija iskorišteno je vrijeme za pitanja i odgovore, koji se tiču poduzetničkih aktivnosti, problema s kojima su se susreli te njihove sugestije za rješavanje nastalih poteškoća.

Poduzetnici su pozvani na sudjelovanje u davanju prijedloga u izradi Strategije razvoja malih i srednjih poduzeća HBŽ 2021-2027 čije iniciranje se očekuje u skoro vrijeme. Osim u Livnu, sastanci će se održati do konca srpnja i u ostalim općinama Hercegbosanske županije po već utvrđenom rasporedu.