Određen jednomjesečni pritvor Milanu Trniniću koji je pijan naletio na pješake u Drvaru

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Kantonalni sud u Livnu je  11. veljače 2020. godine, osumnjičenom M.T.. rođenom 1979. godine u Drvaru, gdje je i nastanjen odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz članka 336. stavak 3. u vezi sa Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 09.02.2020. godine, oko 14,10 sati, u Drvaru, ulica Kninska kapija, upravljajući osobnim vozilom marke marke „ WV Vento“, reg. oznaka J73-K-352, iz pravca grada prema naselju Drvar selo pod utjecajem alkohola, u zasada neutvrđenoj količini, očito nesposoban za sigurnu vožnju, uslijed neprilagođene brzine udario dvoje pješaka, B.V. rođenu 1972. godine u Drvaru, koja je tom prilikom smrtno stradala i osobu P.V. rođenu 2003 godine koji je zadobio teške tjelesne ozljede

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući Kantonalni tužitelj, Kantonalnom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta iz razloga propisanih člankom 146. stavak 1. točke b) i d), postupajući sudac Kantonalnog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“.

Priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno.