Odluka Federalnog Kriznog stožera: Radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 23 sata

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Federaciji Bosne i Hercegovine bit će ograničeno do 23 sata, potvrdio je pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez.

“Ova odluka je posljedica svega ovoga što se događa. Imamo jedan kontinuiran porast broja ljudi koji su zaraženi. Od 13. do 20. srpnja taj broj iznosio je u prosjeku 145 pacijenata na dnevnoj bazi. Ovo je simbolična mjera koja je više upozorenje svima onima koji ne provode propisane mjere. Ujedno je i način da drugi skrenu pažnju svojim kolegama da ih ne ugrožavaju. Da ih ne ugrožava ta manjina, nego da im skrenu pažnju da to ne rade. Ovakvim trendom ćemo doći u situaciju da zdravstveni sustav neće moći odgovoriti”, upozorio je Čerkez.

Ocijenio je da svaka redukcija, kako je kazao, ima opravdanje zbog lošeg epidemiološkog stanja. Podsjetio je da su sva mjesta javnog okupljanja problematična i da predstavljaju rizik.

“Rizike moramo svoditi na minimum”, dodao je.

Podsjećamo, u petak, 17. srpnja u Federaciji je proglašeno stanje epidemije zbog velikog broja zaraženih koronavirusom. Posebno je taj broj veliki u Županiji Sarajevo.

Klix.ba