Home > BiH > Od utorka nove cijene goriva

Od utorka nove cijene goriva

Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.

Eurosuper 95 pojeftinit će za 1 cent i stajat će 1,55 eura po litri. Nešto veći pad bilježi se kod Eurodizela, čija će cijena po litri iznositi 1,41 euro, četiri centa manje nego dosad, piše HRT.Za identičan iznos pojeftinjuje i plavi dizel, koji će stajati 87 centi po litri. Nakon što cijene u utorak stupe na snagu, vrijedit će idućih 14 dana.Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković najavio je provođenje mjere koja bi ne samo mladim parovima u Republici Srpskoj, nego i obiteljima s više djece, ali i obiteljima poginulih branitelja omogućila besplatne parcele za izgradnju kuća. Dobivanjem besplatnih placeva za gradnju stambenog objekta bi uz besplatne građevinske dozvole ostvarili uštede preko 50.000 KM što je približno jednako cijeni izgradnje kuće, navodi se na službenim stranicama Grada Banja Luke.

Stanivuković je istaknuo da Grad ima dosta zemlje u vlasništvu u Motikama, Česmi, te Debeljacima – banjalučkim naseljima.To je gradska zemlja. Međutim, ne može biti poljoprivredno zemljište. S druge strane, ne može se od tog komada zemlje napraviti poslovna niti industrijska zona. Dakle, ta zemlja stoji prazna i mi moramo da je održavamo.

Zato smo došli na ideju da to sve uredimo, isparceliramo i na kraju podijelimo ljudima da prave kuće i ostaju u Banja Luci, kazao je on. Iz Grada Banja Luke podsjećaju kako je gradonačelnik nadležnim republičkim institucijama dostavio inicijativu za izmjenu Zakona o stvarnim pravima kako bi se realizirala ova humana ideja, od koje bi korist imale obitelji poginulih boraca, višečlane obitelji i mladi bračni parovi, piše Grad Busovača.

Vecernji list