Od sutra novo zahlađenje u BiH, temperature će pasti ispod nule

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda hladna fronta koja na naše krajeve dolazi sa sjeveroistoka donijet će nestabilno i hladnije vrijeme, a vjetar sjevernog smjera dodatno će pojačati osjet hladnoće. Oblačno, uz slabe padavine, zadržat će se do srijede u Bosni i Hercegovini. Na jugu zemlje prognozira se kiša, a u ostalim krajevima susnježica i snijeg. U utorak 31. ožujka je moguće formiranje tankog snježnog pokrivača. Za prvih deset dana mjeseca travnja prognozira se sunčano, stabilno i toplije vrijeme, a od 11. travnja izgledno je pogoršanje uz padavine širom Bosne i Hercegovine.

Niske temperature u Bosni i Hercegovini prognoziraju se do četvrtka. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni se očekuje od -3 do 2 stupnja, u Hercegovini od 6 do 11 stupnjeva. Prognozirane maksimalne vrijednosti u Bosni će se kretati od 1 do 6 stupnjeva, u Hercegovini od 8 do 13 stupnjeva.

Od četvrtka 2. travnja, do kraja prognoznog perioda 14. travnja, u Bosni i Hercegovini temperature u jutarnjim satima kretat će se od 3 do 7 stupnjeva, a danju od 16 do 21 stupnjeva.