Home > Svijet > OD PETKA, 30. LIPNJA: Sada svi mogu besplatno i brzo vidjeti koliko će im biti mirovina u Njemačkoj

OD PETKA, 30. LIPNJA: Sada svi mogu besplatno i brzo vidjeti koliko će im biti mirovina u Njemačkoj

Godinama se planiralo, a sada je napokon realizirano – digitalni mirovinski pregled u kojem se svatko može besplatno informirati o svojoj mirovini u Njemačkoj.

Nova ponuda njemačkog mirovinskog osiguranja trebala bi omogućiti digitalni pregled mirovina. Sada je poznato i kada će biti pušten u rad online portal. Kao što je Deutsche Rentenversicherung Bund objavio u utorak, digitalni pregled mirovina bit će objavljen 30. lipnja 2023.Na rentenuebersicht.de , svi građani tada mogu pristupiti pregledu svojih osobnih mirovinskih prava iz zakonskih, korporativnih i privatnih mirovinskih shema online. Međutim, neće svi zahtjevi biti u potpunosti dostupni pri pokretanju portala.

“Novi internetski portal jasno i centralizirano prikazuje mirovinska prava. Digitalni pregled mirovina stoga može biti temelj za daljnje savjete kako bi se u ranoj fazi mogli identificirati i djelovati na nedostatke u osiguranju mirovina”, stoji u priopćenjuKorištenje portala je besplatno i dobrovoljno. Ne zamjenjuje godišnje obavijesti o mirovini i statusu poslane poštom iz raznih mirovinskih fondova. Građani će ih i dalje primatiNa portalu je također dostupan popis povezanih mirovinskih programa. To su trenutačno njemačko mirovinsko osiguranje, mirovinska institucija državne i savezne vlade te Union Investment. Ostali mirovinski programi slijede tijekom godine.

Deutsche Rentenversicherung je sažeo najvažnija pitanja i odgovore o pregledu digitalne mirovine. Daljnji upiti i prijedlozi primaju se putem kontakt podataka i upitnika za povratne informacije na rentenuebersicht.de

Fenix