Od 1. lipnja očekuje se kaos u Njemačkoj: Poznate nove cijene goriva

Sve benzinske crpke će trebati više goriva – rekao je Duraid El Obeid, predsjednik Savezne udruge nezavisnih benzinskih postaja. Mediji pišu kako će svi vozači u Njemačkoj od 1. lipnja moći točiti jeftinije gorivo.

Tada naime, stupa na snagu olakšica njemačke Vlade po kojoj su snižene cijene goriva. Popust na spremnik goriva bit će dostupan od 1. lipnja i tada bi se trebao smanjiti porez na goriva poput dizela i benzina.

Trenutno njemački vozači plaćaju više od dva eura za litru benzina ili dizela. Ususret pojeftinjenju reagirala je njemačka Udruga nezavisnih benzinskih postaja. Navedena Udruga već jasno upozorava: “1. lipanj mogao bi biti stvarno dramatičan”.

”Ljudi će prestati točiti gorivo krajem svibnja, čekat će 1. lipanj. Sve benzinske crpke će trebati više goriva”, rekao je Duraid El Obeid, predsjednik Savezne udruge nezavisnih benzinskih postaja.

Naveo je kako će biti zabilježene povijesne scene na benzinskim postajama. Smanjenje poreza za vozače automobila znači sljedeće: -benzin će biti jeftiniji za oko 30 centi manje (po litri) -dizel će biti oko 14 centi jeftiniji (po litri) Bit će niže cijene prirodnog i tekućeg plina, piše Fenix magazin.

vecernji.ba