Home > BiH > OBORILA I REKORD: Lana Pudar osvojila treće zlato za kraj savršenog Europskog prvenstva za juniore

OBORILA I REKORD: Lana Pudar osvojila treće zlato za kraj savršenog Europskog prvenstva za juniore

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je jučer osvojila i treće zlato na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu.

Nakon što je osvojila zlata na 100 i 200 metara delfin, Pudar je jučer trijumfirala i u utrci na 50 metara i na taj način obranila titulu osvojenu prošle godine u rumunjskom Otopeniju.

Nakon što je rutinski prošla kroz kvalifikacije (27.21) i polufinale (26.62), danas je u finalu također bez problema trijumfirala s vremenom 26.10.Lanine današnje konkurentice Martine Damborg, Paulina Cierpialowska, Emmy Halkvist, Klara Sophie Beierling, Julia Ullman, Lillian Slušna i Anna Maria Boerstler nisu imale nikakve šanse pored bh. sirene,piše Klix.ba

Zanimljivo, 17-godišnja Mostarka je u sve tri utrke postavila nove rekorde juniorskih europskih prvenstava.

Na 100 metara je ostvarila vrijeme 56.95 sekundi i srušila rekord Anastasije Škudrai iz Kazana 2019. godine, na 200 metara je pobijedila s vremenom 2:06.26, što je za skoro dvije sekunde bolje od dosadašnje rekorderke Anastasije Markove iz Rima 2021. godine, a jučer je nadmašila rekord Darije Klepikove koja je isplivala 26.14 sekundi 2021. godine u Rimu.

Tomislavnews