Objavljene sve plaće: Dvojica Hrvata najplaćeniji u svojim klubovima, ali nisu ni blizu Perišiću

Svake se godine, nakon što završi ljetni prijelazni rok u Italiji objave plaće svih nogometaša u Serie A. Praksa je to koju je i sada ispoštovala Gazzetta dello Sport pa su tako u javnost izašla godišnja primanja igrača svih 20 klubova u najjačem razredu talijanskog nogometa.

Hrvatsku javnost najviše zanima koliko prihoduju i gdje su na ljestvici, barem u njihovim klubovima, igrači koji igraju u Italiji. Imamo ih podosta, a zna se da je Juventus uvjerljivo najskuplji klub za održavanje u Italjji. Godišnje, talijanski prvak troši 236 milijuna eura. 

Što se hrvatskih igrača tiče, Ante Rebić u svom Milanu, odnosno Marcelo Brozović iz Intera zarađuju 3,5 milijuna eura godišnje, dok je godišnji prihod Ivana Perišića nešto veći te on iznosi pet milijuna eura, prenose Sportske novosti. 

Nadalje, Filip Bradarić u Cagliariju (povezuje ga se s Hajdukom!) zarađuje 600 tisuća eura godišnje, Mario Pašalić u Atalanti točno milijun eura, dok su Milan Badelj i Nikola Kalinić najplaćeniji igrači njihovih klubova, Genoe i Verone. U Genoi igra i Marko Pjaca koji prima 800.000 eura.

Od hrvatskih nogometaša u Serie A su još vratar Ivor Pandur i branič Martin Erlić. Dvojac iz Verone i Spezije zarađuje 150.000 eura godišnje.

pogled.ba