Home > Županija > Obilježena obljetnica početka rada Centra “Nova nada” u Kovačima

Obilježena obljetnica početka rada Centra “Nova nada” u Kovačima

Prije deset godina (2009.) odlukom Općinskoga vijeća Tomislavgrad službeno je osnovan Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju “Nova nada u Kovačima”.

Prije završetka izgradnje objekta i prelaska u nove prostorije u Kovačima Centar je počeo s radom 3. studenoga 2010. godine, privremeno, u prizemlju zgrade nekadašnjih društveno-političkih organizacija (bivši komitet) u Tomislavgradu, gdje su ostali do 8. srpnja 2013. godine kada su i službeno otvorene prostorije u Kovačima.

Centar svakodnevno pohađa 18 učenika (tri iz Glamoča i ostali iz Tomislavgrada) a povremeno usluge Centra koristi još 37 korisnika.

Tim povodom u ponedjeljak je služena sveta misa koju je predvodio tomislavgradski župni upravitelj fra Slaven Brekalo i kojoj su, uz učenike i njihove roditelje nazočili ravnatelji tomislavgradskih osnovnih i srednjih škola, ravnateljica Doma zdravlja, te predstavnici općine Tomislavgrad.

Nakon svete mise okupljene je pozdravila ravnateljica centra Anđelka Buljan koja se zahvalila svima na dolasku, najavivši da će u skoro vrijeme prvih deset godina centra biti proslavljeno na svečan način na koji će biti pozvana šira javnost. U svome kratkom obraćanju sjetila se i svoga prethodnika, v.d. ravnatelja, pok. dr. Ivana Bagarića kojega je nazvala “dobrim srcem ovoga Centra”.

Druženje je potom nastavljeno uz prigodni domjenak.