Home > Županija > Obilježena 29. obljetnica OO HDZ-a BiH Tomislavgrad

Obilježena 29. obljetnica OO HDZ-a BiH Tomislavgrad

U Tomislavgradu je 29. rujna 1990. godine izabran prvi općinski odbor HDZ-a BiH i tim povodom danas je održana proslava obljetnice utemeljenja ove stranke u našoj općini.

Na samome početku kod spomen obilježja u središtu grada položen je vijenac i upaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje a potom je u velikoj dvorani županijske skupštine održana svečana akademija na kojoj su se nakon intoniranja Lijepe naše i minute tišine za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i preminule članove OO HDZ-a BiH pok. Matu Spajića i pok. dr. Ivana Bagarića, obratili predsjednik OO HDZ BiH Tomislavgrad Stipan Šarac, predsjednik Mladeži HDZ BiH Tomislavgrad Franimir Seser. U ime Zajednice žena Katarina Kosača okupljene je pozdravila Milica Skočibušić a u ime Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH Mijo Tokić. Na samome kraju okupljenima su se prigodnim riječima obratili član Predsjedništva HDZ BiH Ivan Vukadin i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Završetkom akademije kojoj su, uz članove ove stranke iz Tomislavgrada nazočili predsjednik OO HDZ BiH Kupres Ivan Ivić i predsjednik GO HDZ BIH Livno Ivan Jozić, nastavljeno je druženje kod šumarske kuće u Grlima.

mandino-selo.com