Home > Županija > Obavijest sa sjednice Povjerenstva za pružanje pomoći u izradi Plana upravljanja otpadom Hercegbosanske županije za period 2023.-2028.godina

Obavijest sa sjednice Povjerenstva za pružanje pomoći u izradi Plana upravljanja otpadom Hercegbosanske županije za period 2023.-2028.godina

Danas, 14. 6. 2023. godine, u zgradi Vlade HBŽ održana je radna sjednica Povjerenstva ( Stručnog tima ) za pružanje pomoći u izradi Plana upravljanja otpadom Hercegbosanske županije za period 2023.-2028. godina i predstavnika izvršitelja izrade predmetnog dokumenta Instituta za građevinarstvo „ IG „ Banja Luka.

Članovi Povjerenstva ( Stručnog tima ) su informirani od strane naručitelja Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ o svim dosadašnjim aktivnostima u svezi izrade Plana upravljanja otpadom Hercegbosanske županije, te o izvršenom ažuriranju podataka u Upitniku, dostavljenom svima jedinicama lokalne samouprave i ostalim zainteresiranim stranama.

Na temelju obavljene rasprave u kojoj su diskutirali svi članovi Povjerenstva, ocjenjeno je da je potrebno u ponuđenom prednacrtu Plana upravljanja otpadom Hercegbosanske županije za period 2023. – 2028. godina izvršiti nekoliko sitnih korekcija, te da se takav korigirani dokument može uputiti u daljnju parlamentarnu proceduru.