Obavijest poljoprivrednim proizvođačima o dodjeli goriva

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavještava poljoprivredne proizvođače s područja Hercegbosanske županije da je Vlada Federacije BiH na 305. tematskoj sjednici, održanoj dana 28. veljače 2022.godine, donijela mjeru koja se odnosi na dodjelu goriva poljoprivrednim proizvođačima u F BiH iz postojećih robnih rezervi.

U prostorijama FM PVŠ, u ponedjeljak, 07. ožujka 2022.godine održan je radni sastanak s predstavnicima županijskih ministarstava nadležnih za poslove poljoprivrede, na kojem su razmatrani, pored ostalog i poslovi i aktivnosti na realizaciji usvojene mjere koja se odnosi na dodjelu goriva poljoprivrednim proizvođačima, a po usvojenim kriterijima (50 litara goriva po hektaru).

Sukladno naprijed navedenom,  Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ obavještava klijente koji su imali ažurirane poljoprivredne površine u 2021. godini i na temelju istih ostvarili pravo na novčanu potporu u biljnoj proizvodnji na Federalnom i Županijskom nivou, da u što kraćem roku ažuriraju podatke u Registru poljoprivrednih proizvođača i Registru klijenata u nadležnoj općinskoj/gradskoj službi.

Kako bi se naprijed navedena mjera realizirala u što kraćem roku i klijenti ostvarili  pravo  na gorivo, skrećemo pozornost da se neodgodivo izvrši ažuriranje podataka i njihovih unosa u aplikaciju RPG i RK.

Vlada HBŽ