NOVI jak potres probudio Hercegovinu, u Stocu je danas proglašen dan žalosti za poginulom djevojkom u potresu jučer

Potres je izazvao novu uznemirenost kod ljudi.  Vrlo snažan potres ponovno je pogodio Hercegovinu u nedjelju, 24.4. u 6:27 sati. Ovog puta jačina potresa bila je 4,8 po Richteru, a po prvim informacijama, epicentar je bilo Ljubinje. Prema Euromediteranskom seizmološkom centru (EMSC) epicentar je bio 14 kilometara istočno od Stolca na dubini od 10 kilometara.

Potres se ponovno osjetio u cijeloj Hercegovini. U prvome izvješću Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) navodi se da je ovo 12. po redu u posljednja 32 sata. Podsjetimo, na tom području u petak navečer tlo je zatresao razoran potres jakosti 6,1 po hrvatskoj seizmološkoj službi (5,6 stupnjeva Richtera po EMSC-u) i izazvao jednu ljudsku žrtvu.

U posljednjih 48 sati na tome području zabilježeno je više desetaka potresa srednje i slabije jakosti. Potres je izazvao novu uznemirenost kod ljudi. Sve nadležne službe Grada Mostara su u pripravnosti i stoje na raspolaganju građanima. Sugeriramo da sve poteškoće prijavite na broj 121, javlja bljesak.info