Home > Županija > Novi članovi primljeni u Franjevački svjetovni red u Tomislavgradu

Novi članovi primljeni u Franjevački svjetovni red u Tomislavgradu

U subotu, 10. veljače 2024. godine u samostanskoj kapeli u Tomislavgradu u novicijat Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) primljeni su: Iva Kovačević, Ivanka Jurčević, Janja Križanac, Ljiljan Kutleša, Matilda Sanda Pačar, Slavka Skočibušić i Zdravka Pačar.

Misno slavlje i obred primanja predvodio je naš župnik Hrvoje Miletić koji je ujedno i duhovni asistent OFS-a mjesnog bratstva Tomislavgrad. Fra Hrvoje je istaknuo: „Danas je Stepinčevo, a sam Stepinac je bio i trećar!“ Pohvalio je 7 novih kandidata i trećare da su uistinu odabrali pravi put, franjevački put. U propovijedi o Isusovom ozdravljenju gubavca naglasak je stavio na Isusove riječi: “Idi i ne griješi više.”

Ministra reda Marija Dilber je u ime bratstva primila nove sestre i brata te im poželjela dobrodošlicu u Franjevački svjetovni red. Novim članovima reda uručen je primjerak Pravila i Generalnih konstitucija OFS-a.

Nakon mise, nas tridesetak trećara i prijatelja imali smo zajedničko druženje i zakusku u dvorani Tabor gdje su nam se pridružili i naš gvardijan fra Bože Milić i framaši.

Tomislavcity