Nova smjena u Općinskom vijeću Drvar

DIGITAL CAMERA

Nova većina u Općinskom vijeću Drvara (SNSD, HDZ BiH i PDP) na izvanrednoj sjednici na kojoj se trebalo raspravljati o odluci o privremenom financiranju za prvi kvartal tekuće 2020., a potom i o nacrtu općinskog proračuna, mimo predloženog dnevnog reda smijenila je dosadašnju predsjednicu OV Jasnu Pećanac iz SP i njenog zamjenika Berislava Bošnjaka iz HDZ 1990, te na te funkcije imenovala ranije smijenjene Milana Kunića (SNSD) i Stijepu Vukančića (HDZ BiH).

Videoprilog Željke Mihaljević (Dnevnik 1)

Od kako je višestranačkih izbora u Drvaru nije bilo turbulentnije situacije, a ni tanje većine u Općinskom vijeću. Stoga i ne čudi da jedna ruka od pozicije pravi opoziciju i obrnuto. Izlaskom iz većine formirane polovicom prosinca prošle godine, vijećnik PDP svojim glasom dojučerašnju manjinu, SNSD i HDZ-a BiH, učinio je većinom.

„Pa, jeste, šta da na to kažem. Trajalo je dva mjeseca i iznenađenje je da je trajalo dva mjeseca, da je bio na ispravnoj strani“, rekla je Jasna Pećanac (SP), smijenjena predjsednica OV Drvar.

„Pa jeste, al’ eto, politika je politika, znači, kao što ste sami rekli sve se promijenilo u nekom kratkom roku“, kaže Milan Kunić (SNSD), novi predsjednik OV Drvar.

Nastavak sjednice koju je prekinula smijenjena predsjednica drži nelegalnom, te poručuje kako primopredaje dužnosti do sudskog pravorijeka neće biti.

„Kada dobijem, ovaj, legalno rješenje o novom imenovanju, novog predsjednika, ja ću naravno dobrovoljno sve predat’“, kazala je Jasna Pećanac (SP), smijenjena predjsednica OV Drvar.

Uz to što je poništila sve akte Vijeća donesene u protekla dva mjeseca nova većina usvojila je odluku o privremenom financiranju i nacrt proračuna za 2020. godinu.

„Samim tim mi smo znači odblokirali rad organa uprave, odnosno načelnika općine, da može znači, redovno funkcionisati općinski organ uprave i da mogu vršit se plaće, isplate plaća i sve ostale potrebe“, rekao je Milan Kunić (SNSD), novi predsjednik OV Drvar.

Građani Drvara nerado govore o novonastaloj situaciji, kažu da su umorni od političkih igrokaza kojih će, budući je izborna godina, svakim danom biti sve više.

federalna.ba