Nova pjesma i spot grupe Dinaridi “Svoj na svome”

U karijeri jednog glazbenika „posebno“ mjesto u srcu čini rodni kraj i ljudi iz njega. Kako se izraziti, kako opisati svu ljepotu i snagu rodne grude, a da pri tome ne ispustite ono što ju čini najboljom na svijetu – jedino pjesmom.

Opjevani kršni rodni kraj uvijek ostaje kao pečat za sva vremena, kao podsjetnik generacijama jednog vremena i onim generacijama koje dolaze. Obiteljska povezanost ostaje kao sigurnost opstanka i rađanja novog života.

Prvijenac grupe DINARIDI, svojom promocijom prošle subotnje večeri u Tomislavgradskom Street baru, i objavom na Youtube kanalu, napokon je ugledao svjetlost dana.

Ovaj glazbeno scenski uradak snimili su na nagovor i uz veliku pomoć popularnog hercegovačkog pjevača Zorana Begića – Zoke…. kojem su oni između ostalog i prateći band na svim svirkama kako u domovini tako i u inozemstvu…

Tekst za pjesmu „Svoj na svome“ napisao je Marko Pavić, koji je ujedno i tvorac glazbe, a aranžman je napravio Josip Vukoja.

Pjesma je snimljena u studiju JOCO MUSIC HOUSE u Fojnici

Video spot snimljen je na lokacijama prekrasnih Duvanjskih krajolika te u prelijepom ambijentu Eko sela Grabovica na Buškom Blatu.

Gosti na snimanju i u spota bili su članovi Hajdučke družine „Mijat Tomić” i duvanjske ljepotice Lea Jurič i Iva Filipović, te gost na tamburici Ivica Milić

Nosioci glavne ideje i režiju ovog spota osmislio su poznati tandem – dvojac iz produkcije EROTON – Mladena Bešlić i Stipe Šurlin, koji su perfekno odradili posao. Savršen spoj glazbe i slike pretvorili su u prekrasan video spot ranga svjetskih razmjera.
Dodajmo još ovome da je gosp. Šurlin vrhunski i profesilonalno obavio sva snimanja ( stadicam, dron ) i montažu ovog spota.

Grupu DINARIDI čine članovi: Josip Skočibušić solo gitara, Tomislav Papac bas gitara, Petar Šarić klavijature, Petar Parlov bubnjevi, Jozo Šekelja harmonika i muški vokal, Ivana Ćurković ženski vokal, a gost na tamburici u spotu bio je Ivica Milić.

Ekipa i momci iz grupe DINARIDI stalno dobijaju čestitke od obožavatelja iz domovine i inozemstva. Pjesma već postiže ogromnu popularnost na youtube kanalu među hrvatima u domovini a posebno u inozemstvu gdje je nostalgija i žal za rodnim krajem sve više izraženija.