Nova blamaža BiH pravosuđa, plati 1100 KM i možeš tući ženu do “mile volje”

Muslimović je dužan platiti i sudske troškove od 250 KM. Nakon presude Muslimović je kratko prokomentariao da će se žaliti na presudu, te da ništa od navedenog nije istina.

Naime, tužilac je nakon podizanja optužnice dostavio kazneni nalog i tako tražio da Osnovni sud u Banjoj Luci optuženom Halidu Muslimoviću za kazneno djelo tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje sigurnosti 400 KM.

Muslimović je prema optužnici kazneno djelo počinio 27. srpnja 2018. godine u periodu od dva do tri sata ujutro, na relaciji magistralnog puta Banja Luka – Kozarac, kada je zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svjedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih riječi i prijetnji.

  •  Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati – navodno je govorio Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu „peugept 607“, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

  •  U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gde je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton – navodi se u optužnici.

No, ni tu nije bio kraj mukama nesretne žene.

Nakon što ju je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza, prenosi Srpskainfo.

  • Oštećena je zadobila krvne podljeve na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podljeva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podljeva desne podlaktice, krvni podljev s leđne strane grudnog koša desno i oštrćenje kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici.

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u “peugeot 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nesretna žena je zaprijetila Muslimoviću da će pozvati policiju, a optuženi je, uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašićevoj da će je progutati mrak.

  •  Osnovanost optužnice i krivica osumnjičenog proizilaze iz iskaza oštećene Sonje Bašić, koji je u cjelosti potvrđen materijalnim dokazima, brojnom medicinskom dokumentacijom za oštećenu. Pored navedenog, optužnica je potvrđena nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine Milana Srdića, te službenim zabilješkama policije – navodi se u obrazloženju optužnice banjalučkog tužilaštva.