NJEMAČKI KUPCI U ŠOKU: Ne mogu vjerovati – 750 ml ulja pronašli za 1,79 eura

Eskalacija u ukrajinskom sukobu osjećala se i još uvijek se osjeća u njemačkim supermarketima. Cijene mnogih roba su porasle a do nekih proizvoda je teško doći. To uključuje i suncokretovo ulje, piše Fenix-magazin.

 

S jedne strane, to je zbog poteškoća s isporukom: Ukrajina je jedan od najvažnijih svjetskih dobavljača jestivog ulja. S druge strane, to je i zbog neutemeljenog gomilanja, koje se nakon izbijanja rata u Ukrajini ponovno povećalo.

Ako je suncokretovo ulje dostupno u supermarketu, radost kupaca je velika.

U supermarketu Rewe , kupac je objasnio je da je zamalo pala od šoka kada je vidjela punu policu suncokretovog ulja. Ni u Aldiju kupci nisu mogli vjerovati svojim očima.

Još jedan kupac u Rewe trgovini bila je “pomalo iznenađena” kada je pronašla dobro opskrbljenu policu suncokretovog ulja. To je objavila putem Twittera.

“Naš Rewe još uvijek na policama ima suncokretovo ulje za 1,79 eura!”, napisala je korisnica i objavila sliku police supermarketa.

 

Suncokretovo ulje (750 ml) za 1,79 € je Reweov vlastiti brend. Prava prilika. Jer, brendirani proizvod koji se nalazi odmah do njega na slici znatno je skuplji. Brendirano suncokretovo ulje košta visokih 4,99 eura. Pogled na internet i društvene mreže pokazuje da je visoka cijena jestivog ulja sve samo ne neobična. Neki potrošači čak nazivaju ulje “tekuće zlato”.

No, ne samo da suncokretovo ulje trenutno skupo u Lidlu, Reweu, Edeki i Co., već i cijene hrane poput mesa ili maslaca rastu zbog inflacije i rata u Ukrajini.