Njemačka: Ubijen 46-godišnji Hrvat, tek se nedavno doselio

U mjestu Rodgau nedaleko od Frankfurta na Majni, u njemačkoj Saveznoj zemlji Hessen, ubijen je 46-godišnji hrvatski državljanin, prenosi Fenix-magazin.

U petak navečer, oko 21:20 sati, sukobila su se dva muškarca u stanu u prizemlju u gradskoj četvrti Hainhausen. Nešto kasnije, kada je stigla prva policijska patrola, tamo je izbio požar.

-Nakon što su vatrogasne postrojbe ugasile požar, istražitelji su pronašli beživotnu osobu čiji je identitet prvotno bio nepoznat, priopćila je policija.

Nakon obdukcije tijela, policija je u utorak potvrdila kako je ubijen 46-godišnji hrvtski državljanin. On tek odnedavno živi u stambenoj zgradi u ulici Rochusstrasse nakon što je doselio u taj grad.

Kada je riječ o uzroku smrti, istražitelji pretpostavljaju da je 46-godišnji Hrvat preminuo “od posljedica nasilja”.

Hrvati iz Rodgaua prepričavaju kako je najprije došlo do tuče u stanu, zbog čega su susjedi zvali policiju. Potom se dogodilo ubojstvo, a onda je osumnjičeni ubojica zapalio stan.

Uhićeni 34-godišnjak je, kako navodi policija, “zemljak ubijenog” . On se još nije očitovao o optužnici. Navodno su obojica Hrvata podrijetlom iz BiH.

Osumnjičeni muškarac je u pritvoru, doznajemo od policije koja o ubojstvu hrvatskih državljana još nije službeno obavijestila Generalni konzulat RH u Frankfurtu.