Njemačka tvrtka koja će zaposliti 2.500 radnika u BiH pronašla lokaciju

U narednom periodu Tuzla bi mogla postati bogatija za kapitalnu investiciju tvrtke iz Njemačke koja bi prema prvim najavama mogla zaposliti oko 2.500 radnika.

Naime, kako saznaje Tuzlanski.ba, njemačka tvrtka čija djelatnost je usko vezana za auto-industriju na području FBiH, pa tako i grada Tuzla traže pogodnu lokaciju za najam ili kupovinu poslovnog zemljišta sa ili bez izgrađene infrastrukture površine 20 tisuća kvadratnih metara.

Kako saznaju u Gradskoj upravi Tuzla već su pronašli dvije potencijalne lokacije koje bi mogle pogodovati ovoj velikoj investiciji čija će vrijednost biti preko 5 milijuna eura.

Obzirom da je Tuzlanska županija najbrojnija, odnosno najmnogoljudnia i da je Tuzla blizu granica s Hrvatskom (EU) i Srbijom, ali i da ima zavidan broj kvalificirane radne snage, postoji velika vjerojatnoća da će njemački investitor uzeti u obzir sve navedene činjenice i da će upravo Tuzla biti favorit u odnosu na druge gradove u FBiH za ovu krucijalno važnu investiciju što će doprinijeti ekonomskom razvoju Tuzle i Tuzlanske županije, prenosi Biznis.info.

Za sada nije poznato ime investitora, ali bi taj podatak mogao biti otkriven u narednom periodu.