Home > BiH > NIŠTA OD ROŠTILJANJA Radnici prosvjeduju u glavnom gradu BiH

NIŠTA OD ROŠTILJANJA Radnici prosvjeduju u glavnom gradu BiH

Sindikat radnika trgovine Bosne i Hercegovine (STBIH) Prvosvibanjskim prosvjednim urankom u Sarajevu obilježava 1. svibanj Međunarodni praznik rada.

Prosvjed pod nazivom “Kada smo mi na redu?” počeo je jutros u 8:30 sati ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

”Sindikat radnika trgovine Bosne i Hercegovine obilježit će 1. svibanj, Međunarodni praznik rada prosvjednim urankom kojim trgovci, frustrirani činjenicom da je politička scena u BIH, umjesto da se bavi rastućim ekonomskim problemima, ponovo okupirana beskrajno dugom i iscrpljujućom uspostavom vlasti. STBIH tim povodom poziva sve trgovce ali i sve one koji su umorni od toga da život građana stoji dok traju političke postizborne trakavice da im se pridruže na prosvjedu pod nazivom “Kada smo mi na redu?” koji će početi ispred zgrade Parlamentarne skupštine BIH u 8:30 u ponedjeljak, 1. svibnja”, kazali su ranije iz sindikata.

Nezadovoljstvo je pokazala i Mersiha Ferhatović – Beširović.

”Radnici i radnice u BIH dočekuju još jedan 1. svibanj kao taoci dnevno političkih događanja. Imam osjećaj da smo svi skupa na to navikli i oguglali čak, što je jako jako opasno. Sama činjenica da, koliko ja znam, neće biti nikakvih sindikalnih akcija, osim naše, dovoljno govori o tome koliko je radnička letargija uzela maha, a ta pasivnost o kojoj pričamo godinama prepustila je mjesto apsolutnoj depresiji društva”, kazala je za portal “Avaza” jučer predsjednica Sindikata radnika trgovine BiH Mersiha Ferhatović – Beširović.

hercegovina.info